Kiedy najlepiej zażywać błonnik?
- 369 Views
- Redaktor gcv.pl
- 7 maja 2019
- Twist Power porady
Błonnik pokarmowy to składnik bardzo ceniony przez sportowców, kulturystów, osoby pracujące nad idealnym wyglądem swojej sylwetki czy walczące z nadwagą. Ten produkt diety bardzo korzystnie wpływa na przemiany metaboliczne, pozwala utrzymać pożądany poziom glicerydów i cholesterolu w organizmie, bardzo skutecznie oczyszcza także organizm z wszelkich toksyn. Z tego powodu w naszej codziennej diecie koniecznie powinny znaleźć się produkty zawierające właśnie błonnik, takie jak między innymi ciemne pieczywo, kasze, warzywa i owoce, makarony razowe itd. W niektórych przypadkach warto także wspomóc się odżywkami dla sportowców. Na rynku znajdziemy wiele tego typu preparatów zawierających np. błonnik owsiany lub też błonnik pochodzenia owocowego na błonnik jabłkowy. Po dania i preparaty zawierające ten składnik najlepiej sięgnąć rano, ponieważ dają one na dłużej poczucie sytości. Bezpośrednio po treningu nie do końca są wskazane. W tym czasie lepiej postawić na posiłki i suplementy, które dostarczą naszemu organizmowi więcej substancji odżywczych.

- 6 kwietnia 2022
Napój hipo-, hiper-, izotoniczny
- 13 marca 2022
Dlaczego warto rezygnować z tłuszczy trans?
- 12 lutego 2022
Rośliny tylko ekologiczne
- 14 stycznia 2022
Napój hipo-, hiper-, izotoniczny
Dlaczego warto rezygnować z tłuszczy trans?
Rośliny tylko ekologiczne
Rozwiązanie dla osób z nadwagą
Na skurcze łydek i nie tylko
Czym jest Cholina
Pieczywo i makarony przed maratonem
Wapń – budulec kości