BIOFLAWONOIDY w diecie sportowej
- 322 Views
- Redaktor gcv.pl
- 8 lutego 2019
- Twist Power porady
Bioflawonoidy to specjalne barwniki mające właściwości przeciwutleniające. To naturalne składniki występujące w roślinach, związki chemiczne, które tak naprawdę od wieków znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej. Dopiero niedawno zaczęły one interesować także naukowców. Zauważyli, że ich działanie antyoksydacyjne jest wyjątkowo silne, bardziej nawet niż innych składników mineralnych oraz witamin.
W ziołach Bioflawonoidy znajdziemy przede wszystkim w ziołach, które tradycyjnie wykorzystywane są w celach leczniczych – może być to na przykład fiołek trójbarwny czy arnika górska, a także miłorząb japoński.
Codzienny element Wszystkie zioła, w których występują te substancje powinny stanowić codzienny element diety każdego, zdrowo odżywiającego się człowieka. Biowlafonoidy możemy także odnaleźć w owocach cytrusowych czy borówce czarnej. Jeżeli jednak nie zamierzasz ich szukać w ziołach czy naturalnych składnikach, to zawsze możesz zainwestować w suplementy bądź… w czerwone wino i gorzką czekoladę.

- 6 kwietnia 2022
Napój hipo-, hiper-, izotoniczny
- 13 marca 2022
Dlaczego warto rezygnować z tłuszczy trans?
- 12 lutego 2022
Rośliny tylko ekologiczne
- 14 stycznia 2022
Napój hipo-, hiper-, izotoniczny
Dlaczego warto rezygnować z tłuszczy trans?
Rośliny tylko ekologiczne
Rozwiązanie dla osób z nadwagą
Na skurcze łydek i nie tylko
Czym jest Cholina
Pieczywo i makarony przed maratonem
Wapń – budulec kości